Vona Gábor: Csak a nemzet!

|

Kelet-Magyarországot jártam a héten. Azokat a választókerületeket kerestem fel, ahol a Jobbiknak esélye van arra, hogy megnyerje az egyéni mandátumot.

Szinte mindenhol azonos a helyzet. Az MSZP leszerepelt, a Jobbik erős eredménnyel a második, a Fidesz pedig az első. A második fordulóra így nagyon leegyszerűsödött a helyzet. A szocialista párt kiszállt a versenyből, a mandátum sorsa pedig a Jobbik és a Fidesz között fog eldőlni. Ezeken a településeken mindenkinek azt kell majd eldönteni, hogy a környék problémáit melyik párt tudja majd szerinte megoldani. Az, amelyik az elmúlt 8 évben ölbe tett kézzel nézte végig, hogy Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai hogyan véreztették ki a hazánkat, vagy az, amelyik parlamenten kívüliként is bizonyította, hogy jóban, rosszban a magyar emberekkel van.

Ám nem csupán az első fordulós eredmény azonos ezekben a kerületekben, hanem az eredményhez vezető számos jelenség is. És ezek ismerete is segíthet a jó döntésben. Szinte mindenhol a Jobbiknak állt a zászló, az MSZP az esélytelen nyugalmával vágott bele a kampányba, a Fidesz viszont mindent megtett
a nemzeti párt lejáratására. Az elmúlt napokban erről számos érdekes információ került nyilvánosságra. Itt van például az ózdi választókerülethez tartozó Arló, ahol az egyik televízió kamerája előtt egy helyi cigányember bevallja, hogy nekik a Fidesz sört és étkezési jegyeket adott a szavazatukért cserébe. Természetesen nem került adásba a felvétel, viszont volt egy szemfüles járókelő, aki kézi kamerára rögzítette a beszélgetést, így az interneten bárki számára megtekinthető. A tények ugyanolyan egyértelműek, mint a Kubatov-felvétel kapcsán, a következmények pedig ugyanolyan bizonytalanok...

De menjünk tovább. Tiszadobon (ez már Tiszavasvári körzete) egy parkban a szabad ég alatt tartottam lakossági fórumot, ahol megjelent kb. 50 cigány ember, akik feldühödve, felheccelve végig azt kiabálták:
mocskos rasszisták! Mi a Fideszre szavazunk! (Szintén készült róla videófelvétel.) A fórum után odamentem hozzájuk, hogy beszélgessek velük. Mint kiderült, azért voltak ilyen dühösek, mert a postaládáikba bedobtak egy anyagot, amin az szerepelt, hogy a Jobbik vagy sóbányába fogja küldeni vagy meggyilkolja őket. Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy kinek lehetett az érdeke egy ilyen információ
elterjesztése, és kinek volt meg az infrastruktúrája, hogy mindezt a cigánysoron terítse.

Mindig is tudtam, hogy a politika nem egy romantikus lányregény, nem is ezt vártam, várom tőle. De hogy valakik idáig süllyedjenek, az tényleg nem semmi. Bennünket sokszor vádolnak azzal, hogy cigányellenesek vagyunk, holott csak kimondjuk az igazságot, programot adunk a problémák megoldására, mert szeretnénk szakítani az elmúlt 20 év bűnös politikájával, aminek - ha minden így marad – polgárháború lesz a vége. Mi pedig éppen ezt szeretnénk elkerülni. A cigányellenesség valójában nem ez, hanem amit ők tesznek. Ez valóban a rasszizmus, méghozzá kétszeresen is. Egyrészt mert a cigány-magyar együttélés súlyos válságának megoldása helyett, azt tovább mélyítik. A cigányokra úgy tekintenek, mint menthetetlen páriákra, akikkel maximum annyit lehet tenni, hogy egy korsó sörért megvásároljuk a szavazatát. Másrészt magyarellenes rasszizmus is, mert ezzel sorsukra hagyták azokat a magyar embereket, akiknek napjait rendre megkeseríti a cigánybűnözés.

Persze most néhányan azt mondhatják, Orbán Viktor azt ígérte, két hét alatt rendet tesz. Igen, ez valóban megható, de miért pont két hét alatt? Talán csak nem azért, mert az első forduló után két hétre van a
második? És addig a Fidesz bizonyára nem szeretné, ha bárki bármiért számon kérné, addig mindenki higgye csak - persze aki még hisz a szép szavaknak -, hogy ő majd mindent megold. Két hét múlva meg mi lesz? Kit érdekel... Hiszen ha vége a választásnak, már nem lehet számon kérni őket. Pláne, ha kétharmados többséget tudnak magukénak.

Na, éppen ezért kell elmenni mindenkinek a Jobbikra szavazni a második fordulóban, éppen ezért kell szólni a családtagnak, a szomszédnak, a barátnak, hogy ő is menjen el, és tegye a legjobb helyre az X-et. Aki pedig nem ránk szavazott 11-én, az gondolkodjon. Nem Orbániát, hanem Hungáriát akarunk. Tisztességes és egyenes politizálást. Nem be nem tartott ígéreteket, nem kéthetes élettartamú lufikat, nem mellébeszélést, nem látszatpolitizálást, hanem változást. Méghozzá radikálisat. Nem a Jobbikért, hanem a hazánkért. Mert lehet, hogy nekik "csak a Fidesz", de nekünk meg csak a nemzet számít.

A cikk megjelent a bar!kád hetilap április 22-ei számában.

vonagabor.hu - barikad.hu

Keressen minket az alábbi közösségi oldalakon!

Helyi videó

A Magyar Vértanúk Emlékművének avatása