Vona: Az önkormányzati választásokra tervezi a Jobbik fővárosi eredményeinek javítását

A Jobbik elnöke szerint pártja azért szerepelt gyengén Budapesten a parlamenti választások első fordulójában, mert a fővárosban kevesebb a nemzeti keresztény gondolkodású ember, és a budapestiek fogékonyabbak a médiára is, ami egyértelműen a radikális párt ellen dolgozik.

Hosszasan kell értékelnünk azt, hogy a budapesti eredményünk az országos átlaghoz képest kirívóan alacsony volt a választás első fordulójában - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor, aki hozzátette: az a tíz százalék körüli átlageredmény a fővárosban nagyjából annyi, amennyit a MIÉP a "fénykorában" elért. A párt elnöke kiemelte: bár nem várták, hogy Budapesten érik el a legjobb eredményt, jobbra számítottak.

Vona Gábor úgy véli, hogy a Jobbik a médiában defenzív szerepre kényszerült, a budapesti választóközönség pedig érzékeny a médiára, ezért ez visszahatott a szavazóbázisra.

Mint fogalmazott, a Jobbiktól nem idegen az önkritika, ezért beismeri, hogy nem tudtak olyan üzenetet kiemelni a párt programjából, amellyel a budapesti választók úgy érezhették volna, hogy a Jobbik az ő pártjuk.

Keresünk budapesti üzeneteket a második fordulóra, de a fővárost meghódítani nem másfél hetes feladat - hangsúlyozta Vona Gábor, aki elmondta azt is, hogy az önkormányzati választásra tűzték ki azt a célt, hogy javítsanak a budapesti eredményen.

inforadio.hu - barikad.hu