Székely leleményesség

A Kovászna megyei település, Székelykürtős polgármestere rendkívül okos módszerrel szabadult meg az épületek ereszeire fagyott jégcsapok jelentette veszélytől.

A falubeliek elmondása szerint Ekemek Károly az elmúlt éjszaka ecsetet ragadott és a település épületein keletkezett összes jégcsapot befestette a székely zászló színeire, majd mint aki jól végezte a dolgát, hazament és lefeküdt.

„Halvány gőzöm sincs, mé' csinálta eszt, székelyek vagyunk, az es igaz, de azé' a' má' túlzás béfesteni a jégcsapokot...?” — nyilatkozta  egy helybéli. „A polgármester felháborító tettéről hamar tudomást szereztek a derék román hazafiak, mind a 95 megyében példásan mozgósultak, idejöttek, s ki, amivel érte, leverték az összes jégcsapot. Ha látta vóna, az Új Jobbosok, milyen hévvel csákányoztak. Csoda vót nézni...”— tette hozzá.

„Reggelre egy jégcsap se maradt az egész faluba', nekünk még egy ujjunkot se kellett mozdítani. Most nyuguttan kivonulhatunk az utcára autonómiát követelni, nem kell attól tarcsunk, hogy fejbe ver vaj'egy jégdarab”— nyilatkozta büszkén a bácsi.

forrás: vhegy.com