Miközben a letelepedési kötvénybizniszből meggazdagodnak, Borsodban nélkülöznek

Az államkincstár által legutóbb közölt adatok szerint számos Borsod–Abaúj–Zemplén megyei intézmény rendelkezik több milliós, akár százmilliós tartozással az állami finanszírozás hiánya miatt: a megyei kórház közel egymilliárdos, a sátoraljaújhelyi kórház 135 milliós, a megyei gyermekvédelmi szakszolgálat 379 milliós tartozást halmozott fel eddig, de kijut az adósságból a katasztrófavédelemnek, a megyei rendőr-főkapitányságnak, de még a kormányhivatalnak is.

Mindez nemcsak az intézmények napi szintű működését de a pénzükre váró beszállítók puszta létét is fenyegeti

– figyelmeztetett Hocza Tamás, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője.

A politikus hozzátette: amíg a kockázatos kötvénybizniszből a Fidesz-haverok jól élnek, addig a megyei intézmények úsznak az adósságban, ami veszélyezteti a feladatellátás biztonságát.

A Jobbik választ vár a kormánytól: miért fontosabbak a haverok, mint a kórházak, a katasztrófavédelem, vagy épp a rendőrség feladatainak finanszírozása? Az ellenzéki néppárt felszólítja a Fideszt, a korrupciós csatornák megszüntetésével egyidejűleg kezdje meg a megye közintézményeinek konszolidálását az itt élők biztonsága érdekében.

alfahir.hu