Megtekinthető írástudó őseink büszkesége: múzeumba került a rovásos íjcsontlemez

Nagyszerű örömhír mindazoknak akik nagyra tartják az ősmagyarok megsemmisített, eltitkolt, elfeledett hagyatékát. Rovásírásos íjcsontlemezt és egy hamvasztásos sír tárgyait is láthatja a közönség a szegedi Móra Ferenc Múzeum hétfőtől látogatható új időszaki kiállításán, amelyen az M43-as autópálya építését megelőző régészeti feltárás anyagát mutatják be.

Az Úton a kultúrák földjén című tárlaton az érdeklődők csaknem száz régészeti lelettel ismerkedhetnek meg az őskortól a késő középkorig tartó időszakból. A különleges tárgyak között vannak ezüstből és bronzból készült ékszerek, övveretek, szerszámok, csonteszközök és kerámiák is.

A kiállításon rovásírásos íjcsontlemezeket is bemutatnak az avar korból, valamint egy óriási méretű kelta kori urnát és egy kora bronzkori hamvasztásos sír tárgyait is láthatják az érdeklődők. Az Úton a kultúrák földjén című kiállítás április 3-ig látható a Móra Ferenc Múzeum közösségi terében.
alfahir.hu