Egyre erősebbek vagyunk! - Interjú Császár Józseffel, a Jobbik egyik legesélyesebb jelöltjével

|

- Képviselőjelölt úr, Ön hogyan értékeli a választási eredményeket az első forduló után?

A Jobbik történelmi sikert ért el április 11-én, a 855 ezer szavazat kimagasló eredménynek számít. Az én elképzeléseim szerint a Jobbiknak még így is 5 %-al jobb eredményt kellett volna elérnie országos szinten. A Fideszt 50 % körül vártam, az MSZP-t 15% körül, az SZDSZ utód pártjának, az LMP-nek a szereplését pedig 5% közé gondoltam.

Választókerületünkben 8 392 szavazatot szereztem, a tiszavasvári választási eredmények rendkívül pozitívak. Ez előzetes elvárásaimnak megfelelően alakult. Tudtuk, hogy az öt induló miatt nehéz lett volna egy jelöltnek az első fordulóban megnyernie a választást. Így utólag összehasonlítva az eredményeket azt láthatjuk, hogy a független jelölt, az MSZP és az MDF jelöltje hozta az általam gondolt eredményeket.

Karakó László esetében az első fordulóban valamivel kevesebb szavazatra számítottam, azt gondolván, hogy a hátrányos szociális helyzetben lévő embereket csak a második fordulóban állítja majd „kellő ösztönzéssel” maga mögé. Viszont ez így nekem, ebben a felállásban sokkal jobb, hiszen így még inkább kiszámíthatóbbá vált a Fidesz és Karakó László második fordulós szereplése. Az eddig kapott voksokhoz már csak a Juhász Ferenc által begyűjtött hátrányos szociális helyzetű emberek szavazatai kerülhetnek, melyet valószínűleg be is fog gyűjteni… Míg nálunk, magyar embereknél még óriási tartalékok vannak. Egyre erősebbek vagyunk.

- Mivel tudják megszólítani azokat, akik az első fordulóban nem mentek el szavazni?

Én arra kérek minden választópolgárt, hogy gondolják át az elmúlt 12 év képviselőinek siralmas teljesítményét. Karakó László négy év alatt 9 percet beszélt, Juhász Ferenc pedig 8 és fél percet „szónokolt” a Parlamentben. Ezek a felszólalások sem a választókerületünk érdekét képviselték, hanem pártpolitikai célokat szolgáltak! Véleményem szerint, teljesítményük egyenlő a nullával! Ha ezen változtatni akarnak az eddig otthon maradottak, akkor kérem, jöjjenek el, és a második fordulóban szavazzanak a gyökeres változásra! Tudom, hogy sokakat eltántorított az ellenem és a Jobbik ellen indított igaztalan rágalomhadjárat! Pontosan tudjuk, hogy kik állnak a lejáratás mögött.

- Kik állnak mögötte?

A Fidesz és Karakó László. A Fidesz külön stábot állított fel, hogy a győzelemre esélyes jobbikos jelöltek ellen lejárató kampányt indítson! Két héten keresztül a mi körzetünkben is szóratta a Fidesz kisvárdai cigány aktivistáival a lejárató szórólapokat, de csak éjszaka merték szórni. Onnan tudjuk, hogy honnan jöttek, hogy a Rendőrség igazoltatta őket. Mivel viperát hordtak maguknál, ezért a rendőrök szabálysértési eljárást indított ellenük, és adataikat jegyzőkönyvezték. Tehát amíg a Fidesznek több helyen felfegyverzett cigányok ragasztottak és szórólapoztak pénzért, éjszaka, titokban, addig a Jobbik Magyarországért Mozgalom dolgozó magyar fiataljai ingyen, munkaidő után, csupán hazaszeretetből segítettek nekünk. Itt is megmutatkozik a két párt közötti morális különbség.

Mi nem fogunk az ő szintjükre süllyedni! Az is a tudomásunkra jutott, hogy a második forduló előtti napokban is terveznek egy hasonló lejárató, hazug cikket rólam, mely – információim szerint – a házam eladásáról szólhat.

Magánéletem tiszta és feddhetetlen, ezért kell nekik hazug vádakat kitalálni. Polgármesteri milliók, stb., mindenféle kitaláció. Én, aki nyolc éve politizálok, soha nem költöttem magamra a tiszteletdíjat, mindig szórólapra, újságra, az Önök felvilágosítására fordítottam, és tavaly óta teljesen lemondtam a tiszteletdíjamról, mindig a város és a magyarság érdekét néztem, nem feküdtem be soha a hatalomnak akárhányszor is próbálkoztak megvásárolni, most el vagyok hordva mindennek.

- Ezt a hétköznapokon is érzékeli? Az utcán, a boltban, a postán?

Én rengeteg bátorítást és szeretetet kapok az emberektől. Folyamatosan járom a választókerületet, a legkisebb falvakat is. Ismeretlen arcok jönnek oda, kezet fognak, bíztatnak mindenfelé. Persze, többször szóba került már a személyem ellen irányuló lejáratókampány is. Komolyan mondom, a közeli barátaim között vannak olyanok, akiket jobban megvisel ez az egész, mint engem.

- Ennyire jól bírja?

Ennyire számítottam rá. Már tavaly tudtuk, hogy semmitől nem riadnak majd vissza ellenfeleink és mocskolódni fognak. Be is igazolódott. Csak az lepett meg, hogy nem a szocialistáktól kapom a pofonokat, hanem a Fidesztől.

- Váltsunk. Önt Oroszország vagy Irán támogatja?

Rossz vicc. Saját pénzemből finanszíroztam végig a kampányt. De mindez még így is kevés lett volna, ha nincsenek mellettem segítőim, barátaim. Dolgos, becsületes magyar emberek „kreálmánya” a Jobbik, magyar emberek támogatják a Jobbikot, mert látják, hogy a nép érdekeit képviseli, és nem valamilyen háttérhatalom tolja a szekerét. Nevetségesnek tartom, hogy a multimilliárdos nagypártok nem bírják felfogni, hogy létezik önzetlenség.

- Azok, akik Önre szavaztak önzetlenül tették?

Azok, akik rám szavaztak, megtiszteltek bizalmukkal. Ez nagy dolog, ezt meg kell szolgálnom. Azt kérik, hogy harcoljak értük. Ezt teszem, és ezt is fogom tenni. Legyen végre élhető vidék, közbiztonság. A szabolcsi emberek senkitől sem érnek kevesebbet! Biztonságban szeretnének élni, rendet akarnak és csendőrséget. Nem kell félni tőlük sem! Franciaországban, Olaszországban, Romániában lehet csendőrség, csak nálunk nem? A magyar embert nem védheti meg senki?

- Úgy látom, a csendőrség kérdése heves érzelmeket váltott ki…

Szerintem érthető. Ha ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, meg Borsodban, meg Hevesben, meg szinte az egész országban közrend lenne és közbiztonság, akkor nem kellene a csendőrségről beszélni! De nincs közrend, nincs közbiztonság, nem védik meg a magántulajdont, ezért a rendőrség megerősítése mellett, vidéken fel kell állítani a csendőrséget!

- Térjünk vissza a választásokra. Milyen eredményre számít a második fordulóban, és mit üzen a választóknak?

Április 25-én is történelmet fogunk írni. De ehhez nagy összefogásra van szükség. Az álhírek ellenére Tiszavasváritól Ibrányig, a 3-as számú választókerület egész területén, mindenkinek újra el kell menni szavazni!

K.L. Vasvári Hírpótló - barikad.hu

Keressen minket az alábbi közösségi oldalakon!

Helyi videó

A Magyar Vértanúk Emlékművének avatása