Újabb magyar siker!

Miklós Edit idei legjobbját érte el a cortinai versenyenIdei legjobb eredményét érte el Miklós Edit, aki a 6. helyen végzett a női alpesi sízők világkupa sorozatának Cortina d`Ampezzóban rendezett lesikló versenyében. Ezzel a teljesítménnyel 40 világkupa pontot szerzett, a szakági világkupában pedig a 13. helyre lépett előre. A szám győztese az amerikai Lindsey Vonn lett. Miklós Edit akárcsak két hete a Zauchensee-i világkupa versenyen, a mai lesiklásban is a 13-as rajtszámmal indulhatott. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk a pálya felső szakaszát kiválóan teljesítette, és gyorsaságát tartotta a középső szakaszon is. Egyetlen hiba csúszott be sízésébe, amikor is egy kanyarnál kisodródott, de végül korrigálni tudott, és az akkori éllovas Tina Weirather mögé a harmadik helyre csúszott be. Csupán 7 századon múlt, hogy átvegye lichtensteini vetélytársától a vezetést.

Következett a ranglista legjobb hét versenyzője, akik közül négy Edit mögött fejezte be a futamot. Csak Lara Gut, Larisa Yurkiw és a verseny győztese, Lindsey Vonn végzett előtte. A vert mezőnybe került többek között a világbajnok Viktoria Rebensburg, valamennyi osztrák versenyző, de Edit egy másodpercet adott szinte az összes olasz klasszisnak is. A magyar lány mai sikeres szereplésével a 13. helyre lépett előre a szakági világkupában.

sielok.hu

- Kattints a képre a nagyításhoz